LEENDE – Woensdagmiddag was er een officieel moment bij manege De Molenberg in Leende waar het knooppuntnetwerk voor ruiter- en menroutes werd geopend. De gemeente Heeze-Leende telt naast het knooppunt bij Manege de Molenberg in Leende nog drie andere knooppunten. Ruitersportcentrum Meulendijks, manege Van Meijl en bij manege Van Oefelen in Heeze staan ook de aankondigingsborden waar ruiters en menners zelf hun route kunnen uitstippelen.

In een kort woordje gaf wethouder Jan de Bruijn aan dat de wandel- en fietsroutes reeds duidelijk aangeduid zijn en nu ook de hippische gebruikers van de prachtige natuur kunnen genieten via de aangegeven routes. ”Het Leenderbos heeft al tachtig kilometer aan netwerk liggen dat we graag onderhouden maar zeker ook willen upgraden. De Strabrechtse Heide telt ongeveer 30 kilometer en in de overige gebieden ligt nog zo’n 40 kilometer”, aldus Toon Liebregts van Manege De Molenberg in Leende.

Volgens Liebregts is het erg belangrijk dat ook deze routes duidelijk zijn aangegeven. ”Onze eigen ruiters en amazones kennen de weg inmiddels al maar vooral voor ruiters en amazones van buiten de gemeente is het zeer interessant.” Na het initiatief van de gemeente Heeze-Leende volgde een nauwe samenwerking met natuurbeheerders, recreatief Heeze-Leende en de KNHS dat resulteerde in een gemeentegrens overschrijdend netwerk waarin de ruiters, amazones en menners een eigen route kunnen bepalen.

Deze geweldige toevoeging past perfect in het credo van de gemeente Heeze-Leende: ”Ruimte voor Meesterwerken”. Deze slogan prijkt dan ook trots onder de omgevingskaart die op de vier knooppunten staat.

Opening netwerk ruiter- en menroutes – nieuws Heeze-Leende24