Paarden & Pony’s

Onze paarden & Pony’s zijn met zorg geselecteerd. Het welzijn van onze manegepaarden staat dan ook hoog in het vaandel. Neem een kijkje hieronder en leer onze manegepaarden kennen.

De Molenberg Pony’s

Loesje

Mijn naam is Loesje. Ik ben klein maar ook heel dapper. Ik ben niet meer de jongste maar voel me weer jong als ik een sprongetje mag maken. Ik vind het ook leuk om een dressuurproefje te lopen of ik het bos in mag. Als je me poetst vind ik dat heerlijk en soms is dat ook echt nodig want ik ben een bonte pony en soms probeer ik de witte stukjes weg te werken haha.

Mr. Grey

hee hee, ik ben mr. Grey (hihi dat rijmt). Ik ben geboren op 1-6-2014. Ik ben nog erg jong en kan dus nog veel van jullie leren maar jullie kunnen ook veel van mij leren! Toen ik bij de manege kwam moest ik alles nog leren maar nu ik van alles kan, vind ik het zo gezellig dat ik niet meer weg ga. Ik vind het heerlijk om gepoetst te worden en dat is soms ook nodig want nu ben ik nog grijs maar langzaam wordt ik steeds iets witter en zie je alle vuiltjes zitten.

Bailando

Mijn naam is Bailando en in het verleden was ik een hele goede springpony. Ik kan dit nog steeds heel goed en wordt dan ook nog wel eens enthousiast. Ik ben altijd lief en doe nooit iets geks. Ik vind het ook leuk om in het bos te gaan rijden maar doe tijdens de dressuurles ook mijn best.

Lexy

Mijn naam is Lexy en ik ben een echte Ier. In de bak rijden vind ik niet zo leuk maar als ik achter andere pony’s aan mag lopen dan doe ik wel mee. Het liefste rijd ik in het bos of doe ik mee aan slipjachten. Ik maak me niet zo druk en vind eigenlijk alles wel goed. Poetsen vind ik trouwens heerlijk!

Cindy

Mijn naam is Cindy.Ik vind niet alle andere pony’s lief en dat is soms best wel lastig. In de kar lopen vind ik ook heel erg leuk. We gaan dan naar het bos of over de straat naar het dorp, cool hè!

Witje

Mijn naam is Witje en hoe ik aan die naam kom weten jullie denk ik wel, hihi. Voordat ik manegepony werd, werd er met mij gesprongen. Ik kan dit best wel goed! ik vind eigenlijk alles wel leuk en ben altijd lief. De meeste kinderen hebben op mij leren paardrijden.

Tommie

Mijn naam is Tommie. Ik kan heel lief zijn maar ook ontzettend eigenwijs. Ik hou van eten maar brokjes mag ik niet want ze vinden dat ik dan vervelend wordt, stom hè? Ik kan vooral heel goed achter de andere pony’s aan en ben ook met alle manegepaarden goed bevriend. Springen kan ik ook best wel goed.

Sunshine

Mijn naam is Sunshine met als bijnaam Sunny. Tot een aantal jaar geleden liep ik mee met slipjachten, dit vond ik super gaaf! Nu ik iets ouder aan het worden ben loop ik mee in de manegelessen. Het maakt me niet zoveel uit of er nou een klein kindje op mijn rug zit of iemand die al heel goed kan rijden. Ik ben altijd heel lief voor andere paardenvriendjes en alle mensenvriendjes.

Lester

Hallo allemaal, ik ben Lester. Ik ben geboren op 1-1-2001. Mijn roepnaam is eigenlijk Lex maar hier wordt ik lester genoemd anderes komen jullie in de war met Lexy (hihi). Ik ben lief maar soms kijk ik een beetje boos.

Kovu

Mijn naam is Kovu en ben al aardig op leeftijd, dat kun je niet zien aan mij he? Ik ben onwijs lief en vind het super leuk om met mijn kleine mensenvriendjes rondjes te rijden in de bak. Ik kan ook heel goed alleen en voorop maar springen kan ik ook erg goed. Ik kan ook heel erg hard maar dat vind de juf meestal niet zo’n goed idee dus doe ik dit maar als ik met mijn paardenvrienden op de wei sta.

Brasil

Mijn naam is Brasil en ik heb in het verleden altijd wedstrijd gelopen. Ik ben heel erg lief en er kunnen zowel kinderen als volwassenen op mij rijden. Ik heb veel gesprongen op wedstrijd maar ook dressuurproeven gelopen. Ik ga ook graag mee het bos in.

De Molenberg Paarden

Vagebond

Mijn naam is vagebond en ik ben al aardig op leeftijd. Voor ik hier op de manege kwam sprong ik op concoursen over de hele wereld. Ik ben altijd lief en eigenlijk nergens bang voor. Als je mij gaat poetsen doe ik meestal vast wat rek en strek oefeningen zodat ik soepel kan beginnen aan de les. Doordat ik al wat ouder ben vind ik het fijn als je extra lief voor me bent, ik vind het niet zo fijn om hard geborsteld te worden

Thor

Mijn officiële naam is Donar maar dat vind ik niet zo mooi. Ik ben geboren op 24-3-2009. Ik ben een echte alles kunner! Vroeger stond ik in de kar en heb ik jachten gereden. Nu ben ik een manegepaard. Het is super leuk om zo veel verschillende dingen te kunnen!

Tanin

Ik ben Tanin, Mijn officiële naam is Tanin de Bourgogne. Dat klinkt chic he. Met mijn vorige baasje Frank heb ik veel jachten gereden en nu mag ik soms ook nog mee, daar geniet ik heel erg van. Ik kan dus dressuur rijden maar ook een sprongetje maken. Ik kan snel zijn maar soms ben ik liever lui dan moe

Joy

Mijn naam is Joy en ik ben denk ik de grootste en de jongste, cool hè. Er wordt nog niet zo lang met mij gereden, daarom moet ik nog heel veel leren. Ik been heel goed in dressuur maar in het bos rijden vind ik ook erg leuk. Ik hou heel erg van knuffelen en ben al bij de familie Liebregts vanaf dat ik 1,5 jaar oud ben.

Ghengis

Mijn naam is Ghengis en voor ik op de manege kwam deed ik aan horse-ball. Ik doe nu dressuur en springen en kan dit best wel goed!

Dario

Mijn naam is Dario. Ik doe aan dressuur, springen en ik ga graag mee het bos in. De meeste volwassenen heb ik hier leren paardrijden omdat ik groot ben en erg braaf. Ik moet er wel even bij vertellen dat ik liever lui ben dan moe.

Bambou

Mijn naam is Bambou en ik ben best wel groot. Ondanks dat ben ik heel erg lief. Ik heb nog niet zo veel ervaring maar doe wel heel erg mijn best. Ik vind eigenlijk alles wel leuk maar heb bij het springen nog wel een beetje begeleiding nodig. Als ze met de les het bos in gaan maar ik vaak mee als het paard van de instructeur.

Froukje

Mijn naam is froukje en ik ben de ster van de manege (hihi). Ik doe alles en vind heel veel dingen leuk. Ik houd van knuffelen en poetsen maar vind het soms wel lastig om stil te staan. Ik mag vaak mee het bos in en ook doen ze reglmatig voltige met mij. Soms zitten er wel 5 kinderen op mijn rug, veel he! Ik heb veel mensen leren paardrijden en ben altijd super braaf!