De Manege

Paardrijden met plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom bieden wij gevarieerde lessen op elk niveau. Onze manegepaarden en pony’s zijn met zorg geselecteerd en worden goed verzorgd. De groepen zijn bij ons niet groter dan maximaal 8 kinderen en 7 volwassenen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Alle lessen worden gegeven door éen van onze gediplomeerde instructeurs. Daarnaast zijn we aangesloten bij de FNRS, wat de mogelijkheid bied tot het rijden van F/VA proeven. Wanneer je bij ons komt rijden werken wij dan ook met de lesovereenkomsten van de FNRS. Voor meer informatie neem een kijkje hieronder of neem contact met ons op.

Starten met paardrijlessen kan bij ons vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Heb je  nog geen ervaring en wil je graag leren paardrijden? Dan zullen we (indien we een passende plaats voor je hebben in onze groepslessen) beginnen met het rijden van 3 proeflessen. Deze proeflessen worden 1 op 1 gegeven, ze zijn bedoeld om de grondbeginselen van het paardrijden onder de knie te krijgen. Daarnaast maken we je alvast een beetje wegwijs op onze manege.

Heb je al ervaring en wil je bij ons op de manege komen rijden? Dan hebben we de mogelijkheid tot het rijden van 1 proefles, dit kan direct in de groepsles zijn of 1 op 1.

Na het rijden van de proeflessen, kun je instromen in een van onze groepslessen. Daarin werken wij met  jaarkaarten. 

Hoe gaan wij te werk?

Manegelessen

Wil jij leren paardrijden? Of ben je op zoek naar een manege om je passie weer op te pakken? Kom dan naar de Molenberg en meld je aan voor onze manegelessen. Wij geven les aan zowel kinderen als volwassenen. Instructie is er voor de disciplines dressuur en springen, daarnaast gaan wij ook regelmatig op buitenrit. Voor meer informatie neem contact met ons op. Voor een prijsoverzicht van de manegelessen klik op onderstaande knop
Voor de manegelessen gebruiken wij onze eigen manege paarden & pony’s. Zij zijn onze beste werknemers en verdienen dan ook de beste zorg.  De gezondheid en het welzijn van onze paarden en pony’s staat dan ook hoog in het vaandel. Meer weten over onze paarden & pony’s? Klik dan op de onderstaande knop.

Onze paarden & pony’s

Kinderfeestjes

Ook voor kinderfeestjes kunt u bij ons terecht. Onze kinderfeestjes duren 2,5 uur en hierbij worden de volgende activiteiten gedaan:

  • Ponypimpen/poetsen
  • Ponyrijden (in de vorm van een behendigheidsparcoursje)
  • Hoefijzer versieren/dromenvangers maken
  • Frietjes + snack eten & ranja drinken

Kosten bedragen €14,50 per kind. Meer weten? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Onze instructeurs zijn allemaal in het bezit van een geldig instructeursdiploma. Daarnaast zijn ze allemaal in het bezit van een BHV diploma. Iedere instructeur heeft natuurlijk zijn of haar eigen kwaliteiten, maar plezier in het paardrijden en het welzijn van onze paarden staat bij al onze instructeurs op nummer 1. 

Instructeurs

Manege & Grand Café de Molenberg

Valkenswaardseweg 29C
5595 XB Leende
message 3 icon info@manegedemolenberg.nl
mobile icon 06-21871317 (manege)
mobile icon 06-13314837 (horeca)

 

Kom gezellig langs!

Volg ons op Facebook voor meer informatie & nieuws. Of lees ons laatste nieuws hier